Eikö imetys luonnollista?

(Enkö tiedä mitä tehdä automaatisesti?)

Kyllä! Imetys on todella luonnollista! Mutta ei se tarkoittaa, että menestys tulee automaatisesti. Vähemmistö äideistä onnistuu vaivattomasti, ja toivon, että sinä kuuluu tähän ryhmään! Mutta enemmistölle äideistä imetys voi olla yhtä haastavaa kuin synnytyskin. Tiesitkö, että rinnoista vuotaa nestemäistä kultaa? Rintamaidolla on lukematonta määrä etuja sinun lapsellesi, mukaan lukien eläviä aineosia, joita ei ole korvikeessa. Vaikka olet tilanteessa, jossa on pakko käyttää korviketta, joka tippa rintamaitoa on kuin lääkettä vauvallesi.

Haluaisin kertoa sinulle hieman minun imetystarinasta. Siitä huolimatta, että tein kalliin online imetyskurssin ennen minun ensimmäisen vauvan syntymää, minun ensimmäinen imetyskokemus oli rankka. Imetys oli sietämättömän kivuliasta. Vaikka yritin kysyä joka kätilöltä apua tarkistamaan imetysotteeni, rintani jäivät verenvuodoissa, ja minulla ei ollut johtolanka, miksi se tuntui niin vaikealta. Kysyin eräältä kätilöltä, oliko minun vauvalla kielijäne (ankyloglossia), mutta hän vakuutti ettei ollut. Tässä vaiheessa minun olisin pitänyt välittömästi löytää imetysohjaajaa. Luulin kuitenkin että olin kysynyt jo kaikilta ammattilaisilta, jotka voisivat minua auttaa. Imetin lastani 4 kuukautta, mutta sen jälkeen neuvola patisti minua antamaan kiinteä ruokaa.

Minulla oli monta kysymystä: tuotanko riittävästi maitoa? Minulla on vielä pakastin täynnä rintamaitoa, miksi vauvani ei silti kasva riitävästi? Onnistuisinko parantamaan imetysotettani? Ehkä vauvani ei jostain syystä tykkää minun maidosta? Onko kasvu oikeasti liian hidasta, vai kasvaako hän omassa ajassaan terveellisesti? Halusin vastauksia itselleni ja siksi päätin sertifoitua imetysspesialistiksi. On vielä paljon asiota, jotka minun pitää oppia, mutta olen jo oppinut että minun vauvallani oli kielijänne. Tämän takia hänen kielensä näyttää käärmemäiseltä. Myöskin miksi hän imi niin kovasti. Voi olla, että hänen huono ote ja pullo käyttö aiheutti hänen "rintaraivo", joka on kun vauva kirjallisesti raivoo rinnalla. Kerron kaiken tästä sinulle, koska olisin toivonut että minulla olisi ollut joku joka olisi ollut sitoutunut auttamaan minua pääsemään imetystavoitteihini. Imetys on monitahoista ja on monia mahdollisia ratkaisuja auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi. Jos minä en pysty ratkaisemaan haastettasi, haluan auttaa sinua löytää ihmisen joka voi. Äidin ei tulisi odottaa selviävän asista yksin.