Mikä doula on?

Doula on sana vanhasta kreikasta, joka tarkoittaa "palvelija". Nykyään doula on henkilö, joka tukee muita suuren elämän kokemuksen aikana. Meidän tarkoituksen takia, synnytysdoula ei ole lääketieteelistä ammattilaista, mutta on lääketieteellisesti tiedotettu ihminen, joka on koulutettu antamaaan jatkuvaa emotionaalista ja fyysistä tukea sekä äideille että heidän puolisoille synnytyksen aikana. Doula on äidin toivojen advokaatti sairalaassa. Doula myös antaa raskauden aikana koulutusta ja synnytyksen jälkeistä tukea.

Lääketieteellisissa tutkimuksissa on todettu että doulan avustus muun muassa lyhenttää synnytyksen kestoaikaa, vähentää lääkeiden käyttöä sekä laskee riskiä sektioon. Lue lisää douloihin liittyvästä tutkimusta Evidence Based Birth:sta.

Minun tavoitteet sinun doulana ovat:

  1. Valmentaa sinut synnytysprosessisa varte, jotta sinä ja sinun mahdollinen puoliso olette henkisesti valmiina kohtaamaan kaikenlaisia tuloksia.

  2. Tiedostaa sinua riskeistä ja eduista erilaisissa lääketieteellisiss

  3. toimenpiteissä ja muissa väliintuloissa.

  4. Opettaa erilaisista kivunsietotekniikoita ja avustaa sinua löytämään mitä toimi parhaiten.

  5. Voimaannuttaa sinua tehdä oma päätöksiä synnytyksestä ja saattaa ne toteutumiseen.

Olen Childbirth International:n sertifoitu synnytysdoula. Childbirth International Training on ainoa synnytys ja imetys koulutus järjestö akkreditoitu.

I am certified by Childbirth International as a birth doula. Childbirth International Training is the only birth and lactation training organization accredited with distinction as a provider of nursing continuing professional development by the American Nurses Credentialing Center's Commission on Accreditation.

Tarvitsenko doula jos minulla on puoliso?

Doula saa olla helpotus ei vain äidille, mutta puolisoon myös. Puolisot tarvitsevat käyttää vessaa, syödä, ja nukkua. Jos on muita lapsia, jotka tarvitsevat hoitoa, puoliso pitää jakaa huomiota heille. Doulan läsnäolo on varmuutta, että aina on joku antaa äidille tukea noihin aikoihin. Puoliso, joka ei ollut koskaan synnytystilanteessa, saattaa olla ahdistunut nähdäessä äitiä epätavallisessa olotilassa, ja doula auttaa rauhoittaa puolison noissa tilanteissa. Doula voi antaa puolisoon keinoja, jotka voivat auttaa lohduttamaan äitiä. Viimeiseksi, jos pariskunnien pitää olla erikseen jostain syystä synnytysken aikana, doula saa mennä äidin kanssa, jotta puoliso saa mennä vauvan kanssa.